Menu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tieneke van Montfort

TienekeMijn naam is Tieneke van Montfort. Ik heb mijn leven lang getekend en ben daardoor gefascineerd in de beeldtaal van mensen. Welke plaatje heb jij in je hoofd als je denkt aan een poes of aan thuis? Iedereen heeft daar zijn eigen unieke beelden bij.

Als kunstenares heb ik 3 jaar voor de klas gestaan op een cluster 4 school en met deze kinderen onder andere geëtst. De kinderen vonden het prachtig om te doen en ik genoot van hun beelden. Later had ik achter in het lokaal een grote etsplaat liggen, waar de kinderen op konden werken, als ze daar behoefte aan hadden. Dat zijn prachtige en heel bijzondere werkstukken geworden.

Ik heb ook met groepen uitgeprocedeerde asielzoekers gewerkt…maar net zo goed met groepen scholieren en op festivals voor een breed publiek. Wat mij drijft is om elke keer weer de verbazing en trots te zien, als de eerst druk van de pers komt. Het leuke aan grafiek is, dat je een serie kunt drukken en je werk kunt verspreiden.

Naast mijn activiteiten voor Grafiek op Locatie zet ik ook projecten op. Soms met mede kunstenaars, maar ook via het Grafisch Atelier Friesland. Op het festival Simmerdeis in Drachten heb ik de Grafiek Container gedaan, samen met andere kunstenaars. Op dit moment ben ik bezig met een serie “nepgeld” met andere kunstenaars.

Voor meer informatie over mijn vrije werk en projecten verwijs ik graag naar mijn andere website: www.glasspel.nl